top of page
Nimetön malli (1)_edited.png

Kirjoittajapiiri

Veeran Verstaan kirjoittajapiiri on kaikille kirjoittamisesta kiinnostuneille tai siitä haaveileville täysi-ikäisille avoin harrasteryhmä. Ryhmä on osallistujille ilmainen.
 
Ryhmä kokoontuu pääsääntöisesti tiistaisin Kulttuuritalo Valveen (Hallituskatu 7)  neuvotteluhuoneessa klo 17-20.

Kulttuuritalo Valveen esteettömyystiedot:
https://www.kulttuurivalve.fi/fi/valve/etusivu/esteettomyys/
 
Ohjaajana toimii Veeran Verstaan sanataideohjaaja Merituulia Aalto. 

Kokoontumiset:

 
tiistai 8.8.
tiistai 15.8.
tiistai 22.8.
tiistai 5.9. PERUTTU
tiistai 19.9.
tiistai 3.10.
tiistai 10.10.
tiistai 17.10.
tiistai 24.10. PERUTTU
tiistai 7.11.
tiistai 14.11.
tiistai 21.11.
tiistai 5.12.
tiistai 12.12.
tiistai 19.12.
Veeran Verstaan kirjoittajapiirissä noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita.

Kirjoittajapiiriin ei tarvitse ilmoittautua, tule vain paikalle. Yllä olevasta päivämäärälistauksesta näet jos tulee peruutuksia.


Jos sinulla on kysyttävää, ihan mitä tahansa, lähetä kysymyksesi Merituulialle osoitteeseen merituulia.aalto@gmail.com tai yksityisviestillä Instagramin kautta tunnukselle @merituulia.aalto. 

Kirjoittajapiiri pyörii avoimien ovien periaatteella, eli mukaan saa ja voi tulla aina silloin kun itselle sopii. Voit tulla silloin kun sinulle sopii ja jäädä siksi aikaa, kuin sinulle on hyvä. Pois saa lähteä ihan milloin vaan.
Nimetön malli (1)_edited_edited_edited.p
Mitä tehdään?
Kirjoittajapiirissä tehdään ohjatusti lyhyitä kirjoitus- ja ajatteluharjoituksia, joihin menee yleensä tunti tai pari. Harjoitukset ovat monipuolisia, tyypillisesti kevyitä ja joskus humoristisiakin. Ohjattujen harjoitusten jälkeen on runsaasti aikaa keskustelulle, omaan työskentelyyn, lukemiselle sekä läsnäololle ilman vaatimuksia. Kirjoittajapiirissä meillä on aikaa olla omilla ehdoillamme, oleskella, lukea ja jutustella. Paikan päälle on usein tuotu valikoima runokirjoja, joita voi lukea. Myös omaa luettavaa voi ja kannattaa tuoda. Osallistuaksesi et kuitenkaan tarvitse muuta kuin uteliaisuutta ja jonkinlaiset kirjoitusvälineet. Pari paperiarkkia ja kynä kantaa kauas!

Ryhmässä voi työstää omia taiteellisia projekteja tai vaikkapa gradua ja saada niihin tukea. 
Säännöllisesti osallistuvia kannustetaan luomaan omia tavoitteita ja henkilökohtaista aikataulua kirjoittamisen tueksi. Ohjaajalta saat rakentavaa palautetta omista teksteistä yksityisesti, myös etänä, ja tähän kannustetaan. Osallistumme mahdollisuuksien mukaan Oulun keskustassa tapahtuviin sanataide-tapahtumiin, jotka ovat osallistujille ilmaisia.

Miten tehdään?
Ryhmässä tehdään itsenäistä työtä, mutta yhdessä. Ohjaaja antaa kirjoitusharjoituksiin ohjeet ja ajastaa ne, eli ottaa aikaa. Tyypillisesti yhden kirjoitus-harjoituksen kesto on 10-30 min. Jokainen valitsee itse, mitä harjoituksia tahtoo tehdä. Mitään tekstejä ei ole pakko jakaa kenellekään. Jos jonkin harjoituksen tavoitteena on tuottaa muille luettavaa tekstiä, tästä ilmoitetaan aina etukäteen ja jokainen valitsee itse, mitä jakaa jos tahtoo jakaa.

Keskusteluihin osallistetaan, ei pakoteta;
kirjoittajapiiriin mahtuu puheliaita, kokeilevia, ujoja, äänekkäitä, itsenäisiä, hiljaisia ja epävarmoja ja kaikenlaisia muitakin ihmisiä. Teksti, lukeminen, kirjoittamisen halu ja kiinnostus näitä kohtaan yhdistävät meitä.


Mobiilirauha
Kirjoittajapiirissä vältämme turhaa mobiililaitteiden käyttöä. Jokainen päättää itse, mikä on turhaa. Kukin kirjoittaa itselleen parhaalla tavalla, käsin, puhelimella tai tietokoneella. Kirjoittajapiirissä yritämme parhaamme mukaan olla toisille läsnä. Omaa tilaa saa aina ottaa, toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen, uteliaisuuteen ja rakkauteen taidetta kohtaan. Mitään ei vaadita, mikään ei ole pakko, kirjoittajapiirissä saa vain olla ja luoda.

Tule mukaan!
Olet aina tervetullut!
kirjoittaja kurssi.jpg

Kurssi järjestetty heinäkuussa 2022

Kirjoittajakurssin ohjaaja

Näyttökuva 2022-4-25 kello 13.37.51.png
Näyttökuva 2022-4-25 kello 13.55.46.png

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. It's easy.

KUVA (1).png

Kirjoittajakurssin vierailevat ohjaajat.

Aura Nurmi (1).jpg
bottom of page